קדם שנער תמונה
אדריכלית: קדם שנער

בית בכרמי יוסף

בכרמי יוסף שתוכנן עבור בני זוג שביקשו בית מיוחד מבחינה אדריכלית, שיאפשר להם לארח את הנכדים וליהנות מהנוף הייחודי אל היער הטבעי והגינה שסביבו. "מבחינת המיקום בשטח והכיוון היה לנו חשוב להפנות את כל החללים החשובים לכיוון היער", מסבירה אדריכלית ומעצבת פנים קדם שנער, "ביקשנו ליצור דרמה וקשר חזק בין חוץ לפנים, לתת תחושה שהגינה חודרת לתוך הבית ולטשטש את הגבול ביניהם". כדי להשיג את המטרה הוחלט להמשיך את ריצוף הבטון כלפי חוץ וליצור ויטרינה רחבה בשני הקירות שמגדירים את הסלון, על מנת שהפינה תוכל להפתח באופן מלא וכך תתקבל תחושה כי הסלון ניצב בחוץ. 
 


גריד תלת מימדי ממשיך מהתכניות דרך החזיתות ועד לתקרות ועל פיו תוכננה חלוקת הפרופילים של הפתחים בכל הבית. קומפוזיציה של חלונות אלומיניום מחופים בעץ עם קירות שנראים כמרחפים ביניהם וממלאים את גובה החלל הכפול יוצרת משחק בין הפתוח לסגור ומראה מעניין וחדשני. בעזרת חלוקת החלונות נקבעו מבטים ספציפיים מהפנים כלפי חוץ "מסגרנו את הנוף כמו ציור באמצעות החלוקה, כמו למשל את עץ הברוש שניצב בגינה". מפרטת שנער.

צילום: עמית גירון

האור כחומר: "בתפיסה שלי אור מרומם את הנפש. החדרת האור לתוך הבית היא חיונית בשביל להרגיש חיים, בשביל הגוף שלנו, בנוסף יש לו קשר הדוק לנוף הירוק שבחוץ. האור הטבעי נעים לנו בתוך חללי הבית וגם הצללים שמוטלים באמצעותו יכולים להתקבל בצורה מעניינת כאשר הפתחים וההצללות מתוכננים בהתאם."